Disaster Recovery en Uitwijk

Een ramp, brand of welke vorm van een disaster, is een ramp voor uw onderneming, bent uw voorbereid op waar u liever niet aan wilt denken ? U zult verstelt staan van de problemen waar u dan tegen aanloopt, zelfs de meest eenvoudige zaken zijn dan een probleem, omdat er nooit over nagedacht is.

Als uw onderneming door een dergelijke grote calamiteit getroffen wordt, is in veel gevallen de ICT-omgeving langer dan een week onbruikbaar en heeft dit grote financiële gevolgen, daarnaast is er de reputatieschade en de schade op langere termijn welke zelfs tot een faillissement kan leiden.

Als de calamiteit achter de rug is dan kan de onderneming nog niet op hetzelfde niveau opereren als voorheen, zeker wanneer de ICT omgeving en data nog niet volledig zijn  hersteld.

Een back-up van uw data en applicaties is een goed begin, maar niet genoeg om binnen korte tijd weer operationeel te zijn. Het is dan ook noodzakelijk om van te voren een DRP (Disaster Recovery Plan) op te stellen, een uitwijklocatie te hebben, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*